Stark & Stabil 65+

Stark & Stabil – Vår kropp behöver användas och belastas för att hållas i trim och för att bevara god funktion både fysiskt och psykiskt. Att röra på sig både inom- och utomhus gör oss både starkare, piggare och ökar välbefinnandet.

IMG_5255-(2)

Den här aktiviteten passar dig som önskar träning i ett behagligt tempo och samtidigt vill bevara eller utveckla din styrka, balans, rörlighet och kondition. Träningen sker utomhus i naturen och vi alternerar promenad med stopp för olika kroppsbelastande övningar. Dessa tränar hela kroppen där pulshöjande moment även ingår. Aktivitetens upplägg och omfattning skräddarsys utifrån dina önskemål.

En perfekt aktivitet för dig och kamratgruppen

TID: I första hand fredagar klockan 10:00-11:00. Uppstart vid intresse.

ANMÄLAN: Sker löpande.

PLATS: Vi samlas vid Hembygdsparken i Ängelholm, på parkeringen inom området på Thorslundsgatan.

LEDARE: Anette Gustafsson.

DSC_3602-(2)

PRIS: Här har du möjlighet att boka individuell träning och prova-på för kamratgruppen eller föreningsverksamheten. Prisuppgift lämnas vid förfrågan.

 

Vad ska man ha på sig?

Skor för ändamålet med bra stabilitet. Gärna bekväma kläder efter väderlek. Tänk på att du blir varm av aktiviteten.

 Anmäl dig här

Anmälan- och betalningsanvisning PDF

 

 

Varmt välkommen!

 

DSC_3618-(2)
DSC_3619-(2)
DSC_3638-(2)
DSC_3642-(2)

 

Med ökad ålder sker naturliga förändringar i kroppen. Muskelstyrkan minskar på grund av att muskelmassan blir mindre. Det bästa är att muskelstyrka kan tränas upp under hela livet. Vår balansförmåga är beroende av tre olika organsystem; balansorganet i örat, känseln och synen. Muskelstyrka och koordinationsförmåga har också betydelse. Balansförmågan kan förbättras genom träning och det är viktigt att inte vara rädd för att testa sina gränser. Reaktionsförmågan försämras men den är också träningsbar. Vår gångförmåga är en komplex aktivitet som är beroende av faktorer som ledrörlighet, styrka, koordination, balans och kondition. När vi blir äldre brukar gånghastigheten minska och steglängden förkortas, men även detta går att öva upp. Syreupptagningsförmågan minskar med stigande ålder. Det beror bland annat på att hjärtats pumpförmåga försämras, muskelmassan blir mindre och förmågan att omsätta syre i skelettmuskulaturen försämras. Att vara fysiskt aktiv gör att konditionen tränas och förbättras.

 

Läs mer om rörelseapparaten ur ett åldrande perspektiv