Äventyret – Galdhöpiggen 2022!

När målet är TOPPEN! För Dig som vill utmana din fysiska och mentala styrka

Nu kan vi besöka Norge igen! Datum för kurs 2022 ej fastställd, håll utkik

Följ med oss på toppbestigning av Galdhöpiggen,
2469 möh, Norges högsta berg.

 • Är du en person som tränar regelbundet och söker en utmaning utöver det vanliga?
 • Vill du uppleva naturens storslagenhet och stärka din fysiska och mentala förmåga?
 • Har du drivet som tar Dig upp på Norges högsta bergstopp?

Då är du rätt person för det här äventyret!

Vår ambition är att ge dig bästa tänkbara förutsättningar. Vi fokuserar på det vi kan påverka, yttre förhållanden som t.ex. vädret får vi anpassa oss efter. I vårt erbjudande ingår förutom guidning upp på Galdhöpiggen även support under träningsperioden. Från mars månad till juni 2022 får du tillgång till vår TrekkingTraining Online som kombineras med fyra fysiska träffar. Vårt koncept ger dig en tydlig målbild, individuell support samt styrkan i att ingå i en grupp. Vi kommunicerar via mail, sms och genom en gemensam Facebookgrupp.

Vi har över 25 års erfarenhet av fjällvandring/bergsbestigning och tycker om då kroppen utmanas och samtidigt få uppleva friheten och det storslagna i vildmarken.

”Att nå en topp som Galdhöpiggen på 2469 möh kommer innebära en härlig och kraftfull resa fysiskt och mentalt. Du kommer att få uppleva vildmarkens storslagenhet & skönhet, snöklädda fjälltoppar, flertalet över 2000 möh, vackra dalar, forsar och glaciärer.”

Ansträngningen det kostar att ta sig upp på toppen är väl värt mödan och har vi turen med oss, visar sig fjällvädret från sin allra bästa sida, vindstilla, med fri sikt blickar vi ut över Jotunheimens nationalpark med solens värmande strålar i ansiktet.

”En oerhört mäktig känsla av styrka, glädje och upprymdhet!”

Anmäl dig här:

Galdhöpiggen juni 2019 – I perfekta väderförhållande!

Detta ingår i vårt koncept:

 • 4 träningsträffar (lördagar) under våren/sommaren, 2-3 timmar/tillfälle. Träffarna ger dig en optimal möjlighet till att lära känna gruppen, genomföra ett träningspass, få värdefulla råd och tips inför resan och inte minst uppleva Skånes skiftande natur.
  PM skickas ut innan varje träningsträff.
 • Individuell Support online mellan träffarna med fokus på din träningsutveckling.
 • Två konditionstest på cykel, ett vid uppstart och ett uppföljningstest när du önskar.
 • Fri tillgång till vår Trekking Training Online under kurstiden.
 • Support i Norge  med guidning upp på Galdhöpiggen.
 • VitalSupports BUFF!

Ord från deltagare… 

”Jag tyckte upplägget var mycket bra…”

”För mig var det viktigt att komma igång med träningen igen och då hade kursen ett tydligt mål som gjorde det lättare genom att ha något att sikta mot. Det var också optimalt med träffar en gång i månaden som var lite längre än vardagsträningen…”

”…härliga kursdeltagare och ledare och alltid på nya spännande platser i alla väder!”

”Jag tycker att ert koncept med anpassad träning och förberedelser var alldeles utmärkt. Även att inledningsvis göra en ordentlig fystest för att se vad man bör fokusera träningen på var bra.”

”Det var superperfekt…”

Datum för vistelsen i Norge:
Ej fastställt för 2022.

Fysiska lördagsträffar:
Med reservation för ändring.

Pris:  2895 kr per person.

Betalning: Sista betalningsdag.

Uppsamlingsmöte
Spiterstulens Fjällstation:
Ej fastställt.

Toppbestigningsdag:
Ej fastställt. Med start från fjällstationen ca 8.30.

Gruppstorlek:
Max 10 deltagare/grupp.

Sista anmälningsdag:
Håll utkik!

Anmälan- och betalningsanvisning PDF

Bra att veta:

 • Resa till & från Spiterstulens Fjällstation sker med egen transport (förslagsvis samåkning).
 • Boende kan ske i tält eller på Spiterstulens fjällstation  http://www.spiterstulen.no/overnatting/
 • Var och en bokar sitt val av boende separat. Vi supportar naturligtvis med råd och tips. För boende på fjällstationen finns många olika alternativ från flerbäddshytte till dubbelrum och helpension om man så önskar.
 • Utrustningsbehov går vi igenom i god tid innan resan. Vid tältning blir både mat- och logiutrustning mer omfattande. För den som tältar finns kok- och duschmöjligheter.
 • En reseförsäkring och avbeställningsskydd som täcker kostnader för eventuell avbokning på grund av skada eller sjukdom rekommenderas.
 • Ovanstående kostnader (transport, mat, logi, försäkring) tillkommer.
 • Vi kommer att finnas på plats för dig i Spiterstulen under vistelsen.
 • Upplägget gör det möjligt för dig att  planera hur lång din fjällvistelse blir. Utöver Galdhöpiggen som vi supportar kan du utifrån dina önskemål planera egna turer i och omkring Spiterstulen.
 • Målet är så klart att vi ska nå toppen. Väderförhållanden kan vi inte påverka vilket gör att vi vänder om i fall bestigningen inte känns och upplevs säker.
 • Minimiålder 18 år, 14 år i målsmans sällskap.

Frågor och Anmälan

Kontakta oss

Enligt det internationella graderingssystemet är Galdhöpiggen röd = svår från Spiterstulen och som toppbestigning klassar vi den som medelsvår. En topp som de flesta klarar av. Det förekommer långa och emellanåt branta stigningar i kombination med tidvis besvärlig terräng, stenblock bl.a. Vissa partier är något ”luftiga”. Bra balans och vana av vandring samt en relativt hög nivå av kondition, styrka och uthållighet gör bestigningen till en behagligare resa. Förbered dig även mentalt och lita på din egen förmåga. Vi tar oss från 1100 möh upp till 2469 möh vilket är en höjdskillnad på 1369 m. Ingen teknisk utrustning är nödvändig.

Toppbestigningen tar ca 5 timmar upp och 3 timmar ned.

Graderingssystemet

Graderingssystemet har fyra nivåer: grön, blå, röd och svart. Skalan används även internationellt. Färgerna (och svårighetsgraden de representerar) betyder följande:

Grön: Lätt. Korta vandringar som passar alla och inte kräver några specialkunskaper. Typ av led: Asfalt, grus, skogsmark och underhållna spår. Uppskattad tid: Högst två timmar. Höjdskillnad: Högst 200 meter.

Blå: Medium. Passar vandrare med grundläggande kunskaper. Uppskattad tid: Högst fyra timmar. Typ av led: Som gröna leder med något mer krävande sträckor. Höjdskillnad: Högst 400 meter.

Röd: Svår. Passar vandrare i god kondition och med tidigare erfarenhet. Lämplig vandringsutrustning behövs. Typ av led: Öppna leder, öppen terräng, fjällmark, stenrassluttningar och klippor. Uppskattad tid: Högst sex timmar. Höjdskillnad: Högst 800 meter.

Svart: Avancerad. Vandringar för bergsklättrare i god kondition och med lång erfarenhet. Ordentlig vandringsutrustning, karta och kompass behövs. Typ av led: Längre och/eller tekniskt krävande röda leder. Uppskattad tid: Varierar. Höjdskillnad: Varierar.

Ta gärna del av information, fakta och tips under fliken  vandring.

Vi har även specialdesignade träningsprogram, packlista samt hur du förbereder ditt Fjäll/Alp Äventyr.

Vi ser verkligen fram emot att träffa dig.

GO TuR!

Galdhöpiggen 2017