Galdhöpiggen 2018

När målet är TOPPEN! Träna med oss och bestig Galdhöpiggen

Vi ser fram emot att träffa Dig söndagen den 11:e Februari 2018!

Följ med oss på toppbestigning av Galdhöpiggen,
2469 möh, Norges högsta berg.

En unik möjlighet för dig som länge drömt om att få uppleva fjällvandring, göra en toppbestigning och testa din fysiska och mentala förmåga. Vår ambition är att ge dig bästa tänkbara förutsättningar att klara denna utmaning. I vårt erbjudande ingår förutom guidning upp på Galdhöpiggen även support under träningsperioden. Från februari månad till juni 2018 träffas vi åtta söndagar för träning och praktisk förberedelse. Vårt koncept ger dig möjligheten att känna samhörighet med en grupp samtidigt som du själv har stor frihet att välja hur din fjäll- och vildmarksvistelse ska planeras och genomföras.

Vi har över 25 års erfarenhet av fjällvandring/bergsbestigning och tycker om då kroppen utmanas och samtidigt få uppleva friheten i vildmarken.

”Att nå en topp som Galdhöpiggen på 2469 möh kommer innebära en härlig och kraftfull resa fysiskt och mentalt. Du kommer att få uppleva vildmarkens storslagenhet & skönhet, snöklädda fjälltoppar, flertalet över 2000 möh, vackra dalar, forsar och glaciärer.”

Ansträngningen det kostar att ta sig upp på toppen är väl värt mödan och har vi turen med oss, visar sig fjällvädret från sin allra bästa sida, vindstilla, med fri sikt blickar vi ut över Jotunheimens nationalpark med solens värmande strålar i ansiktet.

”En oerhört mäktig känsla av styrka, glädje och upprymdhet!”

Anmäl dig här:

Galdhöpiggen
Spiterstulen
DSCN8685
Galdhöpiggen

Detta ingår i vårt koncept:

 • 8 träffar/träningar (söndagar) under våren, 2-6 timmar/tillfälle. Träffarna ger dig en optimal möjlighet till att lära känna gruppen, genomföra ett träningspass, få värdefulla råd och tips inför resan och inte minst uppleva Skånes skiftande natur.
  Se program för söndagsträffarna: Galdhöpiggen träningsträffar
 • Support online mellan träffarna där vi finns till hands för individuella frågor.
 • En vandringsspecifik FYSIOscreening, där du får möjlighet att uppleva och testa din kondition, styrka och rörlighet (värde 895 kr) läs mer här.
 • Fri tillgång till vår Trekking Training Online under kurstiden.
 • Support i Norge under 3 dagar med guidning upp på Galdhöpiggen.
 • VitalSupports BUFF!

Ord från deltagare… 

”Jag tyckte upplägget var mycket bra…”

”För mig var det viktigt att komma igång med träningen igen och då hade kursen ett tydligt mål som gjorde det lättare genom att ha något att sikta mot. Det var också optimalt med träffar en gång i månaden som var lite längre än vardagsträningen…”

”…härliga kursdeltagare och ledare och alltid på nya spännande platser i alla väder!”

”Jag tycker att ert koncept med anpassad träning och förberedelser var alldeles utmärkt. Även att inledningsvis göra en ordentlig fystest för att se vad man bör fokusera träningen på var bra.”

”Det var superperfekt…”

Datum för vistelsen i Norge:
1-3 juli 2018. Med reservation för ändring.

Första söndagsträffen:
Söndagen den 11 februari 2018
Kl.10-12.

Pris: 3295 kr per person.

Betalning: Sista betalningsdag 180331.

Uppsamlingsmöte
Spiterstulens Fjällstation:
1 juli-18 klockan 18.00 vid Anette & Andreas tält.

Toppbestigningsdag:
I första hand 2 juli-18 alternativt 3/7 beroende på väderförhållande.

Gruppstorlek:
Max 10 deltagare.

Sista anmälningsdag:
180207.

 

Anmälan- och betalningsanvisning PDF

 

Bra att veta:

 • Resa till & från Spiterstulens Fjällstation sker med egen transport (förslagsvis samåkning).
 • Boende kan ske i tält eller på Spiterstulens fjällstation  http://www.spiterstulen.no/overnatting/
 • Var och en bokar sitt val av boende separat. Vi supportar naturligtvis med råd och tips. För boende på fjällstationen finns många olika alternativ från flerbäddshytte till dubbelrum och helpension om man så önskar.
 • Utrustningsbehov går vi igenom i god tid innan resan. Vid tältning blir både mat- och logiutrustning mer omfattande. För den som tältar finns kok- och duschmöjligheter.
 • En reseförsäkring och avbeställningsskydd som täcker kostnader för eventuell avbokning på grund av skada eller sjukdom rekommenderas.
 • Ovanstående kostnader (transport, mat, logi, försäkring) tillkommer.
 • Vi kommer att finnas på plats för dig i Spiterstulen under vistelsen.
 • Upplägget gör det möjligt för dig att  planera hur lång din fjällvistelse blir. Utöver Galdhöpiggen som vi supportar kan du utifrån dina önskemål planera egna turer i och omkring Spiterstulen.
 • Minimiålder 18 år, 14 år i målsmans sällskap.

Frågor och Anmälan

Kontakta oss

Enligt det internationella graderingssystemet är Galdhöpiggen röd = svår från Spiterstulen och som toppbestigning klassar vi den som medelsvår. En topp som de flesta klarar av. Det förekommer långa och emellanåt branta stigningar i kombination med tidvis besvärlig terräng, stenblock bl.a. Vissa partier är något ”luftiga”. Bra balans och vana av vandring samt en relativt hög nivå av kondition, styrka och uthållighet gör bestigningen till en behagligare resa. Förbered dig även mentalt och lita på din egen förmåga. Vi tar oss från 1100 möh upp till 2469 möh vilket är en höjdskillnad på 1369 m. Ingen teknisk utrustning är nödvändig.

 

Toppbestigningen tar ca 5 timmar upp och 3 timmar ned.

 

Graderingssystemet

Graderingssystemet har fyra nivåer: grön, blå, röd och svart. Skalan används även internationellt. Färgerna (och svårighetsgraden de representerar) betyder följande:

Grön: Lätt. Korta vandringar som passar alla och inte kräver några specialkunskaper. Typ av led: Asfalt, grus, skogsmark och underhållna spår. Uppskattad tid: Högst två timmar. Höjdskillnad: Högst 200 meter.

Blå: Medium. Passar vandrare med grundläggande kunskaper. Uppskattad tid: Högst fyra timmar. Typ av led: Som gröna leder med något mer krävande sträckor. Höjdskillnad: Högst 400 meter.

Röd: Svår. Passar vandrare i god kondition och med tidigare erfarenhet. Lämplig vandringsutrustning behövs. Typ av led: Öppna leder, öppen terräng, fjällmark, stenrassluttningar och klippor. Uppskattad tid: Högst sex timmar. Höjdskillnad: Högst 800 meter.

Svart: Avancerad. Vandringar för bergsklättrare i god kondition och med lång erfarenhet. Ordentlig vandringsutrustning, karta och kompass behövs. Typ av led: Längre och/eller tekniskt krävande röda leder. Uppskattad tid: Varierar. Höjdskillnad: Varierar.

 

Ta gärna del av information, fakta och tips under fliken  vandring.

Vi har även specialdesignade träningsprogram och en packlista.

 

Vi ser verkligen fram emot att träffa dig.

GO TuR!

Galdhöpiggen 2017