Trekking Training Online

Specialiserad vandringsträning, för ditt nästa Bergs- och Fjälläventyr!

Teckna medlemskap

 

 

 

collage

Styrka Uthållighet Energi

Komplett träningsupplägg online för dina Livs- Förändrande Äventyr i fjällvärlden!

Tänk dig känslan av att vara i ”bästa formen” för att kunna bemästra din nästa utmaning i fjällvärlden, bland bergen, i vildmarken. Träna Smart, Enkelt och Effektivt! Ge dig själv de bästa förutsättningarna för att få en behaglig, säker och storslagen upplevelse. Oavsett om du är nybörjare eller van vandrare, ska bestiga berg, gå långt med packning eller vandra längs vandringsleden runt husknuten kommer du med hjälp av våra föreslagna träningsupplägg uppleva dig stark, uthållig och fylld av energi. Träningen gör dig redo utifrån dina egna förutsättningar och du hittar många övningar som tar dig fram till ditt mål.

 

Vi har över 20 års erfarenhet av att aktivt vistas i den här typen av miljö och har god kunskap om vad som krävs fysiskt och inte allra minst mentalt för att få en lustfylld tur i fjällvärlden. Våra yrkesprofessioner är Fysioterapeut/Hälsoguide och Träningspedagog/Lärare som utbildar bl.a. Hälsocoacher och Personliga Tränare.

 

Vi vill ge dig den allra bästa förberedelsen inför ditt nästa Bergs- och Fjälläventyr.

 

Vilket är ditt nästa mål?

 • Kanske bestiga någon utmanande bergstopp?
 • En långvandring?
 • Eller upplevelsen av att vistas och vandra i fjäll- eller alpmiljö för första gången?

 

image001

 

Tänk vilken skön känsla som infinner sig då du nått ditt träningsmål och du upplever dig Stark och Energisk när du är ute på vandringen!

 

(Fjäll)vandring/Trekking- mer än att bara gå!

Generellt kommer du behöva god kondition, rörlighet och styrka framförallt i sätet och i benen. Eftersom en fjällvandring eller en bergsbestigning ofta innebär att du arbetar under lång tid blir uthållig styrka och kondition extra viktigt. Bålen ska hållas stabil och axlarna ska klara av belastningen från din ryggsäck. Ofta blir det ett framåtfällande moment av bålen då du bär ryggsäck vilket gör att ryggmuskulaturen måste orka hålla emot. Sträva alltid efter att placera kroppen i en optimal hållning, både till vardags, i träningen och på vandringen.

Fötterna kommer att utsättas för ojämnt underlag och dina leder i framförallt knä och höft kommer att belastas hårt. I utförslut kommer du att få hålla emot med musklerna på lårets framsida.

Trekking Training kommer ge dig goda förutsättningar att träna specifikt, effektivt och smart, så att du blir bra på alla ovanstående beskrivna delar.

 

 

Kom ihåg – Du blir bra på det du tränar!

 

Vår ambition är att innehållet kan ge dig ökad Kunskap, Inspiration och Kroppskontroll. Här är något ur innehållet:

 • 2

  Allmän träningsfysiologi t.ex. vad innebär egentligen god styrka, kondition och rörlighet?

 • Mängder av instruktionsfilmer och stillbilder som tydligt, pedagogiskt visar sambandet mellan vilka krav som ställs på t.ex. muskler/leder och hjärta i din aktivitet kopplat till specifika övningar.
 • Specialövningar för god ”knähälsa”.
 • Stavgångsteknik, grundläggande och specialteknik för bergsvandring.
 • Hur din kropp påverkas under vistelse på hög höjd.
 • Träningsupplägg och valbara program för upp till 20 veckor. Ett BASprogram och PLUS för dig som redan tränar regelbundet och är träningsvan. TrekkingTabata med övningar som t.ex. ”SnowGaiters”, ”RockClimber” och” DownHill” mm.

 

Teckna medlemskap

Upplev storslagen natur och kraften i dig själv.

 

LYCKA TILL med Din träning och ditt nästa Bergs- och Fjälläventyr!

Anette & Andreas

Leave a comment

name*

email* (not published)

website